IT-fremtiden – kunstig intelligens og raskere nett

Disse spillene kan du spille på nett

IT er, som du sikkert vet, en forkortelse for informasjonsteknologi. Dette begrepet omfatter lagring, innsamling og overføring av informasjon. Dette er et felt som stadig er i utvikling, og fremtiden er ikke et unntak. La oss ta en nærmere titt på to aspekter som vil endre informasjonsteknologien de kommende årene.

Økt bruk av maskinlæring og AI (artificial Intelligence)

IT-fremtiden-–-kunstig-intelligens-og-raskere-nett-1

Kunstig intelligens kan hjelpe oss analysere data raskere og bedre enn hva mennesker og nåværende programvare kan. Hittil har det vært vanskelig å analysere store mengder data, men nå kan vi få bedre hjelp, som blir mer tilgjengelig for alle, også små selskaper. Slik kan det bli enda lettere å lage salgsstrategier og analysere kundemassen. Det er også stor sannsynlighet for at man kan ta i bruk gode talestyrte assistenter på datamaskinen, slik at de kan lete frem dokumenter for deg, eller info fra internett, mens du er opptatt med noe annet. Sannsynligvis vil AI, eller KI, som vi også sier på norsk, definere 20-tallets teknologiutvikling.

Endelig kommer 5G-nettetIT-fremtiden-–-kunstig-intelligens-og-raskere-nett-2

Når 5g-nettet bygges ut over hele verden, vil vi få mye raskere oppkobling fra mobile enheter.

I følge BBC finnes det til og med et firma som planlegger å gjøre 5G tilgjengelig i luften ved å plassere droner med 5G-nett i stratosfæren. Det vil si at vi kan få muligheten til å surfe på et raskt nettverk under flyturer.

5G-nettet brukes heller ikke kun til mobiler, men til andre funksjoner i samfunnet, som styring av lyktestolper og tog. På grunn av dette er en slik forbedring av nettet nødvendig. Det blir svært spennende å få et oppgradert nett, som er raskere og har bedre dekning.

Related posts