Tiårets største teknologiske gjennombrudd

Tiårets-største-teknologiske-gjennombrudd

Når vi ser tilbake på hva som har skjedd innen teknologiens verden de siste ti årene, er det mye å ta av. Smarttelefonene begynte å dominere livene våre i mye større grad, og vi har hatt en tilvekst av sosiale medier, og en mer internettbasert hverdag. Vi kan finne kjærligheten på internett, og vi kjøper stadig mer klær og matvarer online. Hverdagen har blitt mye enklere det siste tiåret. Bare tenk på kontaktløs betaling og pengeoverføring via VIPPS. Men blant alle disse teknologiske utviklingene, er det tre ting som skiller seg ut ved å være ekstra imponerende.

1. Talestyrte assistenter

De talestyrte assistentene fra Google og Amazon har blitt populære, noe vi tror vil fortsette i fremtiden. Per nå kan denne teknologien brukes til å holde styr på avtalene dine, søke opp informasjon på nettet for deg og spille den musikken du ønsker for øyeblikket. Talestyrte assistenter kan ofte også knyttes opp mot smartutstyr i boligen, slik at du for eksempel kan skru av og på lyset, eller skru opp temperaturen inne, ved bruk av stemmen. Bruken av smartutstyr i hjemmet er noe vi vil se mer og mer av, så denne talestyrte A.I teknologien er et stort gjennombrudd. Google Duplex tar dette et steg videre, med utviklingen av en A.I-assistent som høres helt ut som et ekte menneske, som kan ringe og sette opp avtaler for deg, hos for eksempel lege og frisør.

2. Selvkjørende biler

For femten år siden var dette noe vi forbandt mest med Sci-Fi-filmer, men denne teknologien har utviklet seg voldsomt. Kanskje har du sett de små, selvkjørende bussene i Oslo? Både Tesla og BMW har utviklet kjøretøy med en såkalt co-pilot, og Google jobber også med å utvikle denne teknologien for biler. Tenk så deilig å sitte bom stille i kø, og slippe å følge særlig med på veien, fordi bilen vil rykke frem i køen automatisk.

3. Selskapsroboter

Selskapsroboter er ikke akkurat hverdagskost enda, men det har blitt utviklet flere i den siste delen av tiåret. Både hvordan de beveger seg og måten de snakker på, er svært imponerende. Et eksempel på dette er Pepper, en vennlig humanoid robot. Pepper har et nettbrett på brystet, hvor han kan vise filmer og musikkvideoer på kommando. Det går også an å spille spill. Pepper kan gjenkjenne følelser og brukes som samtalepartner. Dessuten kan den danse! Vi følger spent med på fremgangen innen selskapsroboter, som bare har blitt bedre og bedre de siste ti årene.