Derfor er teknologien noe av det beste som har skjedd menneskeheten

Derfor-er-teknologien-noe-av-det-beste-som-har-skjedd-menneskeheten

Helt siden den industrielle revolusjonen har teknologien i stor grad endret og forbedret livene våre. For å oppsummere hva teknologi betyr på en enkel måte, kan vi si at teknologi går ut på å anvende vitenskap i løsningen av praktiske oppgaver. I dag forbinder vi teknologien kanskje først og fremst med smarttelefoner, nye spillkonsoller og bedre TV-er, altså ting vi bruker til underholdning i hverdagen.

Teknologien gjør hverdagen enklere

Underholdningsaspektet ved teknologi er viktig for mange, men teknologiens bredde strekker seg til å omfatte langt viktigere ting. Bare tenk på hvor hardt livet ditt ville vært uten innlagt strøm. Eller hva om du måtte klare deg uten vaskemaskinen, oppvaskmaskinen og støvsugeren? Hvordan hadde hjemmet ditt sett ut da? Teknologiutviklingen har forbedret hverdagen vår, og sørget for at manuelt arbeid har blitt enklere og mindre tidkrevene. Tenk om du måtte vaske alle klærne dine for hånd i en balje i hagen, eller om du måtte rengjøre huset ved å gå rundt med en liten håndkost og et kostebrett? Teknologien har altså gitt oss mer tid til å nyte livet og fritiden vår. Den har også gitt samfunnet jobber ved å muliggjøre produksjon av varer i store kvanta, som i klesindustrien og ferdigmatindustrien.

Medisinsk teknologi

Sist, men ikke minst, har teknologien sørget for at vi lever lenger. Vaksiner og masseproduksjon av disse og andre medisiner, har gjort at vi kan beskytte oss mot en rekke livstruende sykdommer. Med genteknologi kan vi gjøre store medisinske fremskritt, og maskiner som røntgen, CT og MR sørger for å gi legene innsikt i hva som foregår inni pasientenes kropper. Gjennom strålebehandling kan vi hjelpe kreftpasienter, og små kameraer brukes til å gjøre kikkhullsoperasjoner. Teknologiutviklingen er uten tvil noe av det beste som har skjedd menneskeheten, da den stadig gjør livene våre lettere å leve.