Hvordan fungerer blockchain teknologi?

Hvordan fungerer blockchain teknologi?

Å forstå seg på kryptovaluta er ikke like lett for alle. Det er et omfattende tema man kan lese om i timevis om ønskelig. Hvorfor svinger markedet sånn og hvordan fungerer egentlig blockchain teknologi? Det er mange spørsmål som kan stilles i forhold til kryptovaluta.

Kryptovaluta bruker en teknologi som kalles for blockchain. Grunnen til at den kalles for dette er at du kan se for deg en rekke blokker som henger sammen på en linje, eller en chain. Det kan være vanskelig å forstå teknologien, men vi gir det et forsøk. Vi skal nå gå litt dypere inn på hva denne teknologien egentlig gjør.

 Alt om kryptovalutaer

Grunnen til at mange synes for eksempel Bitcoin og annen kryptovaluta er så spennende er fordi du får muligheten til å overføre helt anonymt. Likevel er dette systemet så og si umulig å tukle med. Se for deg at du kjøper noe og får med en kvittering. Denne kvitteringen legger du i en gjennomsiktig boks og låser den. Nå går det ikke an å åpne denne boksen lenger, alle kan se inn i boksen, men ikke kan åpne den, flytte den eller flytte på innholdet. Neste gang du gjør en avtale eller kjøper noe så gjentas prosessen og de nye verdipapirene legges i en ny eske.

Det er på en måte sånn blockchain teknologi fungerer. Det er så og si umulig å tukle med systemet. Dette systemet gjør altså at hvitsnippkriminalitet og forfalskning av dokumenter blir umulig. Selv om mange synes dette systemet, har virket litt skummelt er det faktisk en helt fantastisk teknologi. Det er blant annet flere shipping selskaper, sykehus og casino tilbud som har begynt å bruke denne teknologien, nettopp fordi det skal være sikkert å gjøre avtaler, overføre og for at sensitiv informasjon ikke skal kunne tukles med.

Related posts