Derfor bør du investere

Derfor bør du investere

Det å investere blir mer og mer populært, og de siste par årene har det vært rekordmange nye investorer i Skandinavia. Og selv om vi selvsagt skal snakke om aksjer og investeringer her, så er det også viktig å investere i de andre områdene av livet sitt også. Og Skandinavia er et av de beste stedene i verden å gjøre dette, fordi vi har myer fritid og økonomisk frihet enn de har de fleste andre steder i verden. Så her skal du få noen andre vinkler på det å investere, som du forhåpentligvis kan implementere i livet ditt sånn at du ikke bare får økonomisk overskudd.

Invester i deg selv: fordyp deg i alt om fotball

Dette er bare et eksempel, så hvis du ikke liker fotball, men elsker ridning kan du bare bruke det som eksempel i hodet ditt i stedet for. Hvis du jobber hardt og har en hverdag der rutine, henting i barnehage, og lite alenetid er standarden, er det å ta ekstra godt vare på deg selv i hverdagen viktig. Og hvis det betyr at du kan fordype deg i alt om fotball er det viktig at du lar deg selv finne måter du kan gjøre det på.

Du kan for eksempel:

  • Planlegge en årlig fotballreise med vennene dine der dere kan kose dere med alt om fotball.
  • Ha en fast lørdag i måneden der du ser kamp med gutta
  • Legge inn daglige ritualer der du får lov til å puste litt og fokusere på deg selv om dine helt egne interesser: å fordype deg i alt om fotball!

Invester i hverdagen din

Her gjelder det å finne de små tingene som irriterer deg, men som enkelt kan gjøres bedre. Kanskje det er å søke på billånskalkulator dnb for å finne ut når dere kan kjøpe en større bil, kanskje det er å kjøpe en kaffemaskin sånn at du kan få den første koppen mens du fortsatt ikke er helt våken enda. Eller å avtale en fast dag der besteforeldrene kan hente på skolen, sånn at dere kan få litt tid alene. Bare dere kjenner hverdagen deres godt nok til å vite hva som skal til her!

Invester i aksjer

Å investere i den økonomiske fremtiden sin er en viktig del av å ha et stødig fundament. Du trenger ikke nødvendigvis gjøre dette ved å kjøpe aksjer, for det finnes mange andre måter å gjøre det på også, men helt grunnleggende handler det om å ta bevisste økonomiske valg som kan hjelpe dere i fremtiden.

Det å ha et budsjett, der man har plass til både sparing og investering i tillegg til faste utgifter er første skritt, og det handler ikke om beløpet. For uansett om du investerer 100 kr eller 10.000 kr i måneden, er det viktigste at du gjør det. Det å bygge gode økonomiske rutiner og mønster er noe du kommer til å være veldig takknemlig for i fremtiden, så selv om det kan føles litt skummelt nå er det absolutt verdt å kaste seg ut i – sammen med alle de andre nye, skandinaviske investorene.

Related posts